
De Tornado en de rol van IMd: Tickets verkrijgbaar voor de opening van Fenix
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
Hoe ga je om met het hergebruiken van bestaande gebouwen? Wat is de potentie? Wat zijn de do's en don'ts bij het in de praktijk brengen van hergebruik? Kom naar het event Circulaire Bouwstromen op 28 september en leer van koplopers in de markt. Zij hebben hun kennis samengebracht in de handige tool QuickScan Circulaire Bouwstromen, die wordt gelanceerd tijdens het event.
De nieuwe QuickScan Circulaire Bouwstromen maakt de hergebruikpotentie van bestaande gebouwen eenvoudig inzichtelijk. De tool is ontwikkeld door koplopers Markus, IDDS, Nebest, IMd Raadgevende Ingenieurs, Planalogic en Building Changes. Samen hebben zij hun kennis op het gebied van materiaalinventarisaties, beoordeling van materiaaleigenschappen, constructies, ontwerp, sloop en innovatie samengebracht.
Daarmee komt de Rijksbrede doelstelling 'Nederland circulair in 2050' een hele stap dichterbij. Tijdens het event Circulaire Bouwstromen van donderdag 28 september, bij IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam, lanceren we deze tool en nemen we u mee in de stappen; van inventarisatie, sloop tot aan realisatie, om uw hergebruikproject tot een succes te maken.
In onderstaande video legt collega Patrick Lenaers uit waarom dit evenement zo relevant en waardevol is.
Onderwerp: Circulaire bouwstromen
Datum: 28 september 2023
Tijdstip: 11.30-16.30 uur
Locatie: Kantoor IMd, Piekstraat 77, Havennummer 1115, 3071 EL te Rotterdam
Kosten: Gratis
Sprekers: Pim Peters, Sybren Steensma, Wouter van den Berg, Thijs Noordhoek, Ties Rijkers, Bram Kroon, Patrick Lenaers en Arnoud Koot
Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de website van Nebest.
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
Een goed onderkomen bieden aan de grote stoom asielzoekers is een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Er is nu een bouwconcept ontwikkeld waarmee eenvoudig een tijdelijk thuis kan worden gecreëerd: Mobaco-a.
Sinds 1 juli 2024 zijn eigenaren van grote, publiek toegankelijke gebouwen wettelijk verplicht een periodieke keuring van de constructieve veiligheid uit te voeren volgens de NTA 8790. Maar wat houdt deze NTA nou precies in? Voor welk type gebouwen geldt deze verplichting? Op welke manier en door welke partij moet de periodieke beoordeling uitgevoerd worden? Vóór wanneer en hoe vaak? Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 6 maart beantwoorden we al deze vragen én meer!