header image

RVB BIM Norm behaald bij Justitieel Complex Zaanstad

Maandag 3 oktober 2016

Niet eerder werd de RVB BIM Norm zo snel behaald als nu bij Justitieel Complex (JC) Zaanstad. Door mee te denken waarom de RVB BIM Norm zo belangrijk is en een open dialoog te houden met het Rijksvastgoedbedrijf kreeg het team beter inzicht in de klantvraag. Hierdoor konden het team de RVB BIM Norm beter integreren en afstemmen binnen het project.

Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikt BIM voor concrete, betrouwbare en uniforme informatie over de gebouwenvoorraad. Het Rijksvastgoedbedrijf wil in de toekomst duurzaam betrouwbare informatie over de gebouwenvoorraad hebben. Daarom schrijft ze een BIM norm voor: de RVB BIM Norm.

In DBFMO-contracten (zoals bij JC Zaanstad) past het Rijksvastgoedbedrijf de RVB BIM Norm toe als een prestatie-eis in de outputspecificatie. Deze prestatie-eis is daarmee ook onderwerp van de afspraken over monitoring en betaling.

Wij moeten om aan de RVB BIM Norm te voldoen permanent actuele bouwwerkinformatieproducten ter beschikking stellen. Bijvoorbeeld gebouwmodellen en tekeningen. Deze informatieproducten bevatten de gegevens die de norm voorschrijft.

Inmiddels maakt het Rijksvastgoedbedrijf niet als enige meer gebruik van de RVB BIM Norm. Meerdere opdrachtgevers nemen de RVB BIM Norm over. Dat is niet zo verwonderlijk. De RVB BIM Norm geeft actuele, concrete en betrouwbare informatie over gebouwen in beheer. Iedereen werkt dus met dezelfde informatie en het dwingt alle partijen om gestructureerd te werken.


Overige foto’s

Overige berichten