header image

Sloop voor Tijdelijke Rechtbank van start

Donderdag 7 mei 2015

Onlangs is begonnen met de sloop van delen van de Amsterdamse rechtbank om plaats te maken voor een Tijdelijke Rechtbank. Deze zal vijf jaar dienst doen en is geheel herbruikbaar. Oftewel eenvoudig te demonteren en elders voor een andere functie opnieuw te gebruiken. Binnen consortium dpcp verzorgt IMd het constructief ontwerp.

De tijdelijke nieuwbouw van circa 5.400 m2 op het terrein van het bestaande Parnascomplex aan de Parnassusweg vormt samen met twee bestaande torens de tijdelijke rechtbank waarin een groot deel van de rechtspraak doorgang vindt tijdens de vijf jaar dat op hetzelfde perceel een nieuwe permanente herhuisvesting wordt ontwikkeld. Voor zowel de tijdelijke als permanente nieuwbouw vindt gedeeltelijke sloop van het bestaande complex plaats.

De Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht is eerder dit jaar door het Rijksvastgoedbedrijf gegund aan het consortium dpcp. Dat staat onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.

Zie ook: dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

foto's: leon van woerkom | cepezed

Overige foto’s

Overige berichten