header image

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Donderdag 26 september 2019

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.

De Faculteit Bètawetenschappen wordt aan de westzijde uitgebreid met het ‘EM-square’; een faciliteit met hoogwaardige en gevoelige elektronenmicroscopen. IMd heeft met een slim ontworpen constructie gezorgd voor een trillingsvrije opstelling van deze apparatuur. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de massa van de fundering. Dankzij een grote overspanning met vakwerkliggers kunnen er geen trillingen naar de bovenbouw worden overgedragen.

Het ontwerp van het onderzoekscentrum, gemaakt onder coördinatie van Ector Hoogstad architecten, is technisch bijzonder complex. Zo bevindt het zich deels onder het bestaande gebouw, waarvoor de bestaande fundering aangepast zal worden. Hier is aannemer BAM inmiddels mee begonnen. De oplevering staat gepland voor eind 2020.

Foto start bouw: IMd

Visual: Ector Hoogstad Architecten

Overige foto’s

Overige berichten