header image

Toparchitect en -ingenieur Philippe Samyn komt naar Nederland

Maandag 2 februari 2015

Op donderdag 19 maart organiseert tijdschrift Stedebouw & Architectuur, in samenwerking met IMd, een evenement rondom de wereldberoemde Belgische architect/ingenieur Philippe Samyn. Zijn visie en werk staan deze dag centraal. Uiteraard geeft de meester zelf acte de présence.

Philippe Samyn is een echte ‘archineer’. Hij ontwerp gebouwen denkend vanuit de constructie, met maakbaarheid en oog voor detaillering als leidmotief. Samyn streeft in zijn werk naar grensverleggende oplossingen en richt hij zich nadrukkelijk op innovatie, onder meer op het gebied van materialen, constructie, bouwfysica en bouwmethodiek.

De dag begint met een interview met en keynote-sessie van Philippe Samyn. Na de lunch gaan deelnemers in verdiepingssessies aan de slag met thema's innovatie, duurzaamheid. Daarbij wordt ingezoomd op het EUROPA gebouw, de nieuwe zetel van de Raad van Europa in Brussel en een nieuw hoogtepunt in de toch al imposante carrière van Samyn.

Ook staat het onlangs geopende hoofdkantoor van AGC Glass Europe in de Louvain-La-Neuve, bij Brussel, op het programma. IMd heeft dit superslimme, energiezuinige gebouw geanalyseerd met de DuCo-rekentool, waarmee de duurzaamheid van staalconstructies kan worden bepaald. Elise van Westenbrugge (IMd) presenteert de resultaten, met commentaar van Samyn.

Deelnemers krijgen volop gelegenheid om vragen aan Philippe Samyn te stellen en met hem, en de andere sprekers en deelnemers, in discussie te gaan. Maximaal 60 mensen kunnen aan de dag (10.30-18.00 uur) deelnemen. De kosten bedragen 195,- euro (incl. koffie, thee, lunch en borrel, excl. btw). Kijk op www.samyn.nl voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten.

Overige berichten