header image

Tweede aflevering Pet-X: Technical design

Donderdag 22 juni 2023

In de tweede aflevering van het Pet-X printing experiment nemen Remko Wiltjer en Dennis Rietdijk van IMd Raadgevende Ingenieurs je mee in het proces van hoe de werkelijke vorm en afmetingen van het zelfdragende en 3D geprinte paviljoen zijn bepaald. Daarbij rekening houdend met de krachtoverdracht, de akoestiek in de ruimte en andere externe factoren als temperatuur- en puntbelastingen.

Peter Eigenraam, als ingenieur verbonden aan de TU Delft, licht het parametrisch model toe dat hij samen met IMd heeft ontwikkeld, en waarin verschillende varianten zijn getest en taken zijn uitgevoerd ten einde de uiteindelijke vorm te vinden. Analyse van dit parametrisch model in combinatie met onderzoek naar het materiaal door middel van tests op diverse printmonsters, leidde uiteindelijk tot de optimale vorm van het paviljoen. 

In een serie van 5 video's neemt IMd je mee in het ontwikkelingsproces van dit unieke print experiment. Bekijk de tweede aflevering over het technisch ontwerp nu op deze website.

 

Bekijk nu aflevering 2 op www.pet-x.nl.

 

 

Kijk eerdere afleveringen terug.

Overige berichten