header image

VIRTUe dingt mee naar prijs tijdens de Solar Decathlon Middle East 2018 in Dubai

Woensdag 28 november 2018

VIRTUe is een team van Nederlandse studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), dat momenteel deelneemt aan de Solar Decathlon Middle East (SDME) 2018 in Dubai, een wedstrijd voor het duurzame huis van de toekomst. De Solar Decathlon Middle East is een geweldige kans om woningbouw te ontwikkelen, waarbij nieuwe technologieën en innovatieve ideeën voorop staan. VIRTUe participeert met het duurzame paviljoen ‘LINQ’.  IMd is ontwerpverantwoordelijk voor de constructieve uitwerking van het concept en heeft de studenten begeleid bij de constructieve onderbouwing.

LINQ een appartementencomplex dat is ontworpen voor gebruik in het hete Dubai. Het bovenste appartement is in Dubai 1-op-1 gebouwd. De demontabele houten dooselementen van I liggers en plaatmateriaal vormen samen met de stalen kern de constructie van de woning. Door deze manier van construeren is het mogelijk om de constructie binnen vier dagen op te bouwen en nog sneller af te breken zonder footprint achter te laten. Het paviljoen is in Nederland gebouwd, vervolgens gedemonteerd en opgebouwd in Dubai. Na afloop van de SDME zal het paviljoen in Nederland opnieuw opgebouwd worden waarmee de demontabelheid wordt bewezen.

IMd was de afgelopen dagen aanwezig in Dubai om het team te ondersteunen en het prachtige resultaat te bekijken. De gebouwen van de teams worden op tien verschillende aspecten beoordeeld, zoals bijvoorbeeld op: architectuur, innovatie en constructie. Voor die onderdelen zijn deelprijzen te behalen, maar er is ook een hoofdprijs te behalen. Woensdag 28 november wordt bekend gemaakt wie de winnaar van de wedstrijd is.

De Solar Decathlon Middle East  is een grote internationale bouwwedstrijd voor universiteiten die om de twee jaar wordt gehouden. De wedstrijd vindt momenteel plaats in Dubai tot en met 28 november 2018.

Overige foto’s

Overige berichten