header image

Voorbereidingen VdMA Eindhoven in volle gang

Woensdag 14 augustus 2024

In VdMA komen wonen, werken en inspireren samen in een unieke mix van oud en nieuw. De bestaande Zusterflat, Luciferfabriek, Garage aan de Vestdijk en de chauffeurswoning aan de Raiffeisenstraat, worden waar mogelijk gerenoveerd en hergebruikt. Het creëert hoogstedelijk wonen voor zoveel mogelijk verschillende doelgroepen.

Maar dat is nog niet alles. VdMA maakt ook plaats voor een inheems bos, een Brabants stukje echte natuur. Dit wordt een leefbaar en groen gebied waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. Een uniek Brabants stadsbos, met een vrij toegankelijke rondloop, biedt bewoners en bezoekers een plek om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

De eerste bouwdelen van de stedelijke vernieuwing op het VdMA-terrein in Eindhoven worden momenteel ontwikkeld. Het ontwerp van bouwdeel A en E wordt momenteel uitgewerkt om tot uitvoering over te kunnen gaan.

De constructieve uitdaging in dit plan ligt voor IMd vooral op het gebied van hergebruik. De bestaande Zusterflat, Garage en Luciferfabriek zullen waar mogelijk worden hergebruikt en zullen deel gaan uitmaken van de nieuwe ontwikkeling. Het terrein is een binnenstedelijke locatie met stapeling van verschillende functies die daardoor ook de nodige constructieve uitdagingen biedt.

Met een totale oppervlakte van maximaal 105.000 m2 wordt VDMA een leefbaar, groen en duurzaam gebied, waar geschiedenis en moderne stedelijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Projectpartners: Being, OMA, DiederenDirrix, Fabrications, Timeless Investments, NEOO, DELVA Landscape Architecture & Urbanism, BBN, DGMR, IMd Raadgevende Ingenieurs, Techniplan Adviseurs, Nulzes, Gemeente Eindhoven.

 

Afbeelding ©Proloog

Overige berichten