header image

Wethouder geeft startschot bouw 173 woningen en p-garage

Donderdag 31 mei 2012

Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing) heeft deze week in de Amsterdamse wijk Geuzenveld het startschot gegeven voor de bouw van woonproject Hasselaerhof. De Spaanse architect en stedebouwkundige Joan Busquets, winnaar van de Erasmusprijs 2011, ontwierp het complex in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot. IMd ontwikkelde voor de 173 woningen en 62 parkeerplaatsen de constructie.

De constructie van Hasselaerhof bestaat uit betonnen woningscheidende wanden en breedplaatvloeren. Door de betonwanden als wandliggers uit te voeren, is het mogelijk de onderliggende parkeerkelder uiterst functioneel in te delen. Ook is de kelder op voorstel van IMd half verdiept, waardoor een dure betonnen vloer achterwege kan blijven.

De parkeergarage steekt deels onder de appartementen uit. De dekvloer van de garage wordt constructief losgehouden van de begane grondvloeren van de woningen. Het dek zal namelijk als gevolg van temperatuurverschillen willen verlengen en verkorten. Door deze vervorming toe te staan, wordt eventuele scheurvorming vermeden.

De eerste woningen worden in 2013 opgeleverd, de laatste zijn in 2014 klaar. Hasselaerhof is onderdeel van een groter project van in totaal vijf woningblokken, variërend in hoogte van 7 tot 14 lagen, dat 40.000 m2 en 200 parkeerplaatsen telt. Het is nog niet bekend wanneer de bouw van de twee door MVRDV ontworpen blokken zal beginnen.

Overige berichten