header image

Winkelgebied en kantoorgebouw in de prijzen

Woensdag 12 november 2008

Entre Deux is bekroond met de FGH Vastgoedprijs 2008, zo is op 10 november bekendgemaakt. IMd ontwierp de constructie voor deze herontwikkeling van het Maastrichtse winkelgebied. Drie weken eerder viel ook een ander IMd-project in de prijzen: een kantoorgebouw ontworpen door Rietveld Architects ontving een Amerikaanse architectuurprijs.

De FGH Vastgoedprijs werd uitgereikt aan Multi Vastgoed en 3W Vastgoed . Zij kregen de prijs onder meer voor ondernemerschap, architectuur en duurzaamheid, drie van de belangrijkste beoordelingscriteria. Entre Deux maakt grote indruk op de jury, onder meer vanwege het gevoel voor detail, de bijzondere sfeer en de hoge kwaliteit van het project.

"Maar ook dankzij het feit dat het een bijzonder geslaagde poging is om een verlieslijdend project tot een succesvol en sfeervol winkelgebied te herontwikkelen. Bovenal is de jury onder de indruk van het respect dat de ontwikkelaar heeft getoond voor de historische omgeving waarbinnen hij moest opereren", aldus de jury.

In totaal waren drie projecten voor de vastgoedprijs in de race. Ook voor een van de twee andere genomineerden, het Musiskwartier in Arnhem, ontwikkelde IMd de constructie. Entre Deux is ontworpen door Arn Meijs Architekten Maastricht, T+T Design Gouda en Exner Architects Denemarken.

Ook voor het kantoorgebouw dat Rietveld Architects New York ontwierp in Rijnsweerd (Utrecht) adviseerde IMd de constructie. Op 17 oktober ontving Rietveld Architects voor hun project de Award of Merit van de Society of American Registered Architects (SARA).

Het bijna 30.000 vierkante meter grote kantoorgebouw is sinds begin dit jaar in gebruik door PricewaterhouseCoopers, VSB Fonds en CMS Derks Star Busmann. Het project is ontwikkeld door Fortis Vastgoed.

Overige berichten