header image
header image
header image
header image
header image

Valkenburgerstraat

Functie Woningen
Multifunctionele projecten
Omvang 9.000 m2
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever

De Nijs Projectontwikkeling

Architect

Klunder Architecten

Opleverdatum 2017

 

Het project Valkenburgerstraat omvat de nieuwbouw van twee door Klunder architecten ontworpen hotelgebouwen in blokken van 7 en 6 bouwlagen hoog, op een krappe bouwkavel tussen de Valkenburgerstraat en de Uilenburgergracht te Amsterdam.

Het hogere blok ligt parallel aan de straat en het lagere blok aan de gracht. De twee hotelgebouwen zijn middels een lager tussenblok functioneel gedeeltelijk met elkaar verweven, zodat beide uitbaters hun entree aan de straat hebben. Daarnaast worden in het achterste blok zes stadsappartementen aan de gracht gerealiseerd, welke worden ontsloten door een hof.

Beide gebouwen zijn ontworpen met dragende betonwanden en breedplaatvloeren, waarbij de stabiliteit in de dwarsrichting uit de wanden wordt gehaald en in de langsrichting uit het raamwerk van wanden en vloeren. Tijdens het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan de constructie die direct tegen de belendingen wordt gebouwd. Hier zijn de kopwanden in prefab uitgevoerd en worden deze met uitkragende funderingsbalken of de begane grondvloer op domp opgevangen.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten