header image
header image
header image

Renovatie Gelderlandplein

Functie Winkelcentra
Omvang
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever

Kroonenberg Groep/Multi Vastgoed

Architect

Rijnboutt

Opleverdatum 1e fase december 2013; 2e fase oktober 2015

 

Het winkelcentrum Gelderlandplein is gerenoveerd en uitgebreid om te kunnen voldoen aan de huidige winkeleisen. Het project wordt uitgevoerd in 2 fases.

Fase 1 is eind 2013 opgeleverd. Hoofdzaak in deze fase is het aanpassen van de routing in het winkelcentrum door het dichtzetten van 2 passage t.b.v. nieuwe winkels en het maken van een nieuwe hoge passage dwars door een kantoorgebouw heen, waarbij 4 kolommen op rij op de begane grond en 1e verdieping, van het 7 verdieping tellende gebouw, zijn verwijderd.

Fase 2 omvat de nieuwbouw van ca. 11.000 m2 op de bestaande parkeergarage met onder andere een nieuwe passage en drie horeca gelegenheden bij de drie vernieuwde entrees. Daarnaast zijn de hellingbaan en de ontsluiting van parkeergarage Loowaard aangepast en is de hoofdentree vanuit de parkeergarage naar het winkelcentrum t.p.v. de tapis-roulants aangepast. Ook zijnde winkels aan de A.J. Ernsstraat uitgebreid en voorzien van een nieuwe hoge gevel met shadowboxen.

IMd is in de functie van hoofdconstructeur bij dit project betrokken en heeft hiertoe het volledige takenpakket aan werkzaamheden vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering in opdracht. Daarnaast heeft IMd een groot aandeel in het faserings- en sloopplan, waarbij het winkelcentrum moet blijven functioneren.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten