header image
header image
header image
header image
header image
header image

P&R Westpolder Lansingerland

Functie Industrie/Infrastructuur
Omvang 5.600 m2 (8.300 m2 inclusief toekomstige uitbreiding)
Locatie Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever

Gemeente Lansingerland

Architect

BBVE Architecten

Opleverdatum 2016

Vanwege grote parkeerproblemen bij het metrostation Berkel Westpolder, heeft de gemeente Lansingerland besloten een P&R te realiseren. Een parkeergarage waar geparkeerd kan worden op maaiveldniveau en op het dek.

In het constructief ontwerp is rekening gehouden met een eventuele toekomstige uitbreiding van 1 bouwlaag op de nieuwe parkeergarage. Gekozen is voor een staal-beton constructie vanwege de snelle bouwtijd, bouwkosten en kwaliteit. De staal-betonliggers overspannen 16,5 meter, daardoor kan er kolomvrij geparkeerd worden.

Met het oog op de toekomstige uitbreiding heeft IMd naast het constructief ontwerp ook de fire-safety engineering uitgevoerd. De constructie kan in de toekomst onbehandeld blijven bij een hogere brandwerendheidseis. Belangrijk ontwerp- en uitvoeringsaspect was de ligging van de metrolijn vlak naast het bouwterrein. Dagelijks kunnen 200 parkeerplaatsen gebruikt worden door bewoners uit de gemeente Lansingerland en omstreken die gebruik maken van de Randstadrail.

Overige adviseurs: Aannemer: Van Mierlo / Bouwmanagement: Haaglanden Consultancy / Ontwerp inrichting en bouwdirectie: Grontmij

Overige foto’s

Gerelateerde projecten