header image
header image
header image
header image

YES!Delft Labs

Functie Kennisinstellingen
Kantoren
Omvang ca. 5.500 m²
Locatie Delft
Opdrachtgever

TU Delft; Cordeel Nederland

Architect

architectenbureau cepezed

Opleverdatum 2016

TU Delft heeft zich als doel gesteld om ondernemerschap en ontwikkeling te stimuleren. Het succes van YES!Delft en de behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups in de regio waren redenen voor de universiteit om uit te breiden met een nieuw pand. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft Labs ook laboratoriumruimte biedt. Naast hoogwaardige kantoorruimte biedt het pand laboratoriumruimte, geschikt voor onderzoek op ML1 en ML2 niveau, en gemeenschappelijke lab faciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur.

Bijzonder aan het project is de grote mate van flexibiliteit in het gebouw om functies onderling uit te wisselen. Hierbij kan ook ingespeeld worden op de groei van jonge bedrijven in het pand. IMd heeft een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan deze flexibiliteit, door samen met diverse partijen een vloersysteem te bedenken waarbij de installaties geïntegreerd zijn in de vloerconstructie.

Door de kanaalplaten hart op hart 1,8 meter uit elkaar te plaatsen, ontstaat er tussen de elementen ruimte voor leidingen en kanalen welke vanuit de gang versleept kunnen worden. Ter plaatse van de tussenruimtes is slechts een druklaag van 80 mm aanwezig, wat voldoende is voor de geluidseisen, de brandoverslag en de schijfwerking van de vloer ten behoeve van de stabiliteit. Naast de grote flexibiliteit van dit systeem, zorgt deze oplossing voor een beperkte verdiepingshoogte hetgeen de nodige kostenbesparing oplevert.

Foto's: architectenbureau cepezed Leon van Woerkom

Overige foto’s

Gerelateerde projecten