header image
header image
header image

Hof van Asselbergs

Functie Woningen
Omvang 63 appartementen en 17 grondgebonden woningen
Locatie Bergen op Zoom
Opdrachtgever

Stadlander

Architect

Mulleners + Mulleners Architecten i.s.m. RoosRos Architecten (uitwerking)

Opleverdatum 2019

 

In het hart van Bergen op Zoom staat het project Hof van Asselbergs. Het nieuwbouwproject ligt tegenover het NS-station en is gesitueerd op het terrein van de voormalige Busremise. Het plan bestaat uit 63 appartementen en 17 grondgebonden woningen met een daaronder gelegen parkeergarage.

Constructief kenmerkt het project zich door de slimme keuze voor het ontwerp van de parkeergarage in combinatie met de draagconstructie van de appartementen daarboven. Door de parkeerkelder een kwart slag te draaien ten opzichte van de ontwerpuitvraag en deze half verdiept aan te leggen, kon een efficiëntie slag worden gemaakt in bouwkosten en de impact op de op het bouwterrein aanwezig archeologische resten worden gereduceerd.

Gedurende de uitwerking van het project was oog voor de archeologische resten op de bouwplaats bijzonder belangrijk. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een archeologie kelder onder het project, waar de funderingsresten van de oude vestingwerken voor beperkt publiek kan worden bekeken.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten