header image
header image
header image
header image

Renovatie Theater De Vest

Functie Cultuur / uitgaan / sport
Omvang ca. 6.700 m2
Locatie Alkmaar
Opdrachtgever

Gemeente Alkmaar

Architect

Jonkman Klinkhamer architekten

Opleverdatum

 

IMd heeft het ontwerp gemaakt voor de ingrepen in de hoofddraagconstructie voor de renovatie van het bestaande theater ‘De Vest’.

De grote zaal is uitgebreid met meer zitplaatsen en een hoger dak. Tevens is de toneeltoren vervangen door een hogere toren met een andere techniek. Daarnaast zijn de foyer en de zalen aangepast, kantoren bijgeplaatst en diverse voorzieningen aangepast en/of opnieuw gepositioneerd.

IMd heeft bijgedragen aan een goede afstemming van de nieuwe bovenbouw op de bestaande tweelaagse parkeergarage. Door een goede stapeling bleek het mogelijk de bestaande fundering (op staal) te hergebruiken voor het nieuwe grotere theater.

Voor het balkon van de grote zaal is een optimale draagconstructie uitgewerkt die rust op de bestaande kolommen.

Na een versobering van de plannen is nu een nieuwe zaal gerealiseerd en een nieuw vergader-/zalencentrum. De grote zaal wordt ingrijpend verbouwd waarbij bruggen en vloerdelen worden toegevoegd. Ook de foyer wordt verbouwd, waarbij een deel van de vide in de eerste verdieping wordt dichtgelegd. Voor deze ingrepen is een optimale draagconstructie ontworpen waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van de bestaande constructie. Tijdens de bouw blijft de tweelaagse parkeergarage in bedrijf.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten