header image
header image
header image
header image

Revitalisering Winkelcentrum De Barones

Functie Winkelcentra
Omvang
Locatie Breda
Opdrachtgever

Kroonenberg groep / 3W real estate

Architect

Rijnboutt

Opleverdatum 2016

 

Het winkelcentrum De Barones is ingrijpend getransformeerd zodat de uitstraling en aantrekkingskracht van het winkelcentrum is vergroot.

De omloop op de 1e verdieping van de passage is verwijderd, waardoor de units groter worden en vanaf de begane grond worden ontsloten. Door het verwijderen van de 1e verdieping ontstaat een dubbelhoge passage. De winkels hebben nieuwe gevels met veel glas en daarmee veel ruimte voor exposure.

De bestaande constructie is zoveel als mogelijk gehandhaafd c.q. opnieuw gebruikt. Het bestaande dak van de passage is opgevangen d.m.v. een staalconstructie die dwars door de bestaande betonbalken is aangebracht. Op deze manier is het niet nodig om tijdens de bouw stempelvoorzieningen aan te brengen.

Ook de entrees van het winkelcentrum zijn aangepast. De dubbelhoge passage is als het ware doorgezet naar buiten. In de bestaande panden is de verdiepingsvloer dan ook (deels) verwijderd in een paar gevallen inclusief dragende kolommen die het dak ondersteunen. Voor deze situaties zijn opvangconstructies ontworpen die het dak ondersteunen.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten