header image
header image
header image

Stationsplein 2

Functie Woningen
Omvang ca. 14.000 m2
Locatie Den Haag
Opdrachtgever

Fred Real Estate Developers

Architect

RoosRos Architecten

Opleverdatum -

 

In opdracht van Fred Real Estate Developers is door IMd een ontwerp gemaakt voor de aanpassingen in de hoofddraagconstructie ten behoeve van de transformatie van een Belastingkantoor aan het Stationsplein te Den Haag. Het bestaande kantoorgebouw wordt getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw. Hierin komen de gebouwfuncties: horeca en winkels, hotel en woningen.

Het plan omvat de renovatie van het bestaande negen verdiepingen tellende gebouw, waarbij de bovenste bouwlaag wordt gesloopt. Vervolgens zullen twee bouwlagen op het hoogste bouwniveau teruggeplaatst worden. Op de naastliggende verdiepingen wordt 1 nieuwe bouwlaag geplaatst. Tevens worden de gevelsprongen aan de Stationsplein en Stationsstraat zijden dichtgezet door de vloeren uit te breiden.

De bestaande hoofddraagconstructie bestaat uit een betonskelet van betonvloeren en kolommen. Het gebouw is volledig voorzien van een kelder en deze kelder is op staal gefundeerd. De nieuwe bouwlagen worden opgebouwd middels een staalconstructie.

Door de bestaande hoofddraagconstructie zoveel mogelijk te respecteren is IMd erin geslaagd om de constructieve aanpassingen tot een minimum beperkt te houden. Zowel bij de bestaande hoogbouw als bij de nieuwbouw is het uitgangspunt dat er, ter plaatse van de bestaande bebouwing, geen aanpassingen aan de bestaande funderingsconstructie noodzakelijk zouden zijn. Deze aanpassingen zijn vaak erg kostbaar en tijdrovend.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten