header image
header image
header image
header image

Cadenza

Functie Multifunctionele projecten
Omvang ca. 17.500 m2
Locatie Zoetermeer
Opdrachtgever

Synchroon

Architect

OeverZaaijer architectuur en stedebouw

Opleverdatum

 

Het project omvat de nieuwbouw van woningen, winkels, parkeergarage en een expeditiehof te Zoetermeer. Het ontwerp bestaat uit een op maaiveld gelegen parkeergarage en expeditiehof, waarboven op twee niveaus pleinen zijn gelegen die toegang bieden tot de winkels. Op de winkellaag zijn deels ook woningen gesitueerd.

Het project is direct tegen het bestaande winkelcentrum, theater/bioscoop en spoorlijn gesitueerd en eigenlijk daardoor maar van een zijde te benaderen. Door de inbreng van IMd is gekozen om boven het expeditieknooppunt van het bestaande winkelcentrum te werken met verdiepingshoge stalen vakwerken en kanaalplaatvloeren. Hiermee zijn grote kolomvrije overspanningen eenvoudig en snel te realiseren met minimale impact op het functioneren van de bevoorrading.

Voor de horeca en supermarkt boven de parkeergarage is voor een vlakke plaatvloer met gewichtsbesparing gekozen. Hierdoor zijn niet de balken in deze ruimte voorkomen, maar de benodigde constructiehoogte kon aanzienlijk beperkt worden en daarmee de totale gebouwhoogte gereduceerd. De afwijkende stramienmaten in de bovenliggende woningen worden in een lokaal dikkere plaatvloer opgevangen en afgedragen naar de onderliggende kolommen.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten