header image
header image
header image
header image

Verbouwing metrostation Capelle a/d IJssel

Functie Industrie/Infrastructuur
Omvang -
Locatie Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever

RET

Architect

Marc Verheijen (gemeente Rotterdam), bouwkundige uitwerking: HFB

Opleverdatum begin 2016

 

In opdracht van de RET is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de verbouwing van de oost ingang van het metrostation Centrum te Capelle a/d IJssel.

Het door de RET ontworpen plan omvat op de begane grond de nieuwe entree met liften, techniekruimte en fietsenberging en op perron niveau een nieuwe overkapping. Het geheel is bouwkundig uitgewerkt door Het Facilitair Bureau.

De nieuwe draagconstructie is volledig in staal uitgevoerd. De daken van de overkappingen op perronniveau (hoger niveau) zijn uitgevoerd met stalen dakplaten op stalen liggers. Het dak van de overkapping op perronniveau steunt aan de gevelzijde op de stijlen van de gevel.
Het gebouw wordt gestabiliseerd door de nieuwe stalen liftkernen en de bestaande betonnen liftkernen. Op begane-grondniveau wordt de horizontale belasting uit de nieuwe liftkernen opgevangen door een K-verband.

De gevelstijlen zijn gebruikt om het dak van de overkapping te dragen. Hierdoor ontstond een integrale oplossing met een efficiënt materiaalgebruik.

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten