header image
header image
header image

Da Vinci College

Functie Scholen
Omvang ca. 13.500 m2
Locatie Roosendaal
Opdrachtgever

Ector Hoogstad Architecten

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Opleverdatum 2016

 

Het project omvat de herontwikkeling en nieuwbouw van het Da Vinci College in Roosendaal. Het complex biedt plaats aan 750 VMBO- en 250 praktijkschoolleerlingen.

Het gebouw staat op de locatie van het voormalige Jan Tinbergen College aan de Bovendonk. Het kenmerkt zich door de ruimtelijke variatie van binnenpleinen en terrassen die de theorie- en praktijkruimten met elkaar verbinden. Door slim gebruik te maken van het bestaande casco van het voormalige Jan Tinbergen College kon een aanzienlijk deel van de oude bebouwing worden opgenomen in het nieuwe ontwerp. Door middel van herberekening en het op een aantal plaatsen versterken van de bestaande constructie kon de bestaande toestand worden opgetopt en hergebruikt.

Constructief gezien kenmerkt het ontwerp zich door de grote vrije overspanningen van de verdiepingsvloeren, wat uiteraard de vrije indeelbaarheid van het complex ten goede komt. Door toepassing van verschillende constructieprincipes en combinatie van diverse constructiematerialen is een optimaal constructief ontwerp verkregen binnen de architectonische randvoorwaarden van het ontwerp.

Foto’s: Petra Appelhof

Overige foto’s

Gerelateerde projecten