header image
header image
header image
header image

Overkapping Brabanthallen

Functie Cultuur / uitgaan / sport
Bedrijfsruimten
Omvang ca. 7.200 m2
Locatie 's Hertogenbosch
Opdrachtgever

Libéma

Architect

architectenbureau cepezed

Opleverdatum 2017

 

Voor de nieuwe overkapping van de Brabanthallen heeft IMd een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie. De overkapping, met een totale hoogte van circa 14 meter, is gesitueerd tussen de bestaande Brabant-, Kempen- en Langstraathal aan de ene zijde en de bestaande Baronie- en Peelhal aan de andere zijde. De overkapping, met eigen entree en kolomvrije overspanning, creëert een overdekte doorgang tussen de bestaande hallen en biedt tegelijkertijd extra ruimte als break-out en lounge gebied.

IMd heeft tezamen met architectenbureau cepezed de kolomposities voor de overkapping geoptimaliseerd, rekening houdend met bestaande kabels en leidingen en afstand tot de bestaande gevels en traforuimtes. Voor de stabiliteit in dwarsrichting is gebruik gemaakt van de bestaande hallen en voor de stabiliteit in de langsrichting zijn ongeschoorde portalen met schoorkolommen en 3D-vakwerken toegepast. Deze ongeschoorde portalen zorgen tevens voor een grotere kolomvrije ruimte in het centrale gedeelte van de overkapping.

Door deze ingenieuze constructie is ondanks de grote kolomvrije overspanningen de toegepaste hoeveelheid staal relatief laag.

Foto’s: architectenbureau cepezed

Overige foto’s

Gerelateerde projecten