header image
header image
header image
header image
header image

Sunset Boulevard

Functie Multifunctionele projecten
Omvang ca. 16.000 m2
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever

Celestian International

Architect

De Zwarte Hond

Opleverdatum

In Rotterdam Feijenoord is het project Sunset Boulevard gerealiseerd, bestaande uit een Media Markt met 'op het dak' twee woontorens van 13 en 6 lagen.

In de Media Markt loopt slechts een minimaal aantal kolommen van de bovenbouw door, waardoor veel extra winkeloppervlak beschikbaar is gekomen. Het dak en de wanden van het warenhuis zijn gebruikt voor de stabiliteit van de twee torens.

De dragende gevel aan de Beijerlandselaan is 50 meter hoog en heeft een uitkraging van 15 meter. Hierdoor werd een vrije entree gecreëerd voor de Media Markt. Tijdens de uitvoering bleek dat de ruimte voor de fundering van deze constructie werd beperkt door aanwezige ondergrondse leidingen. Om vertraging als gevolg van het verleggen te voorkomen, is de fundering verkleind door de palen onder een kleine hoek schoor te heien. De wapening in de poer is verankerd met stalen lasplaten.

De Sunset Boulevard bestaat uit 61 appartementen, 15 stadswoningen en 5000 m2 Media Markt. Een zogenoemd parkeerhof biedt plaats aan 71 auto's.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten