header image
header image
header image

Stadskantoor Tilburg

Functie Kantoren
Omvang 22.000 m2
Locatie Tilburg
Opdrachtgever

Gemeente Tilburg i.s.m. Multi Vastgoed

Architect

DEDRIEarchitecten

Opleverdatum 2020

 

In Tilburg is het Stadskantoor 1 herontwikkeld. Het kantoor en de publieke ruimten in het gebouw zijn herzien en een commerciële plint is aangebracht. Integratie van bestaande bouw en nieuwbouw staat centraal in het ontwerp.

In het plan wordt de bestaande kantoortoren volledig opgenomen in het nieuwe plan en slechts op enkele aspecten constructief aangepast. De hoogte en hoofdvorm van het bestaande gebouw zijn niet veranderd en ook in functie blijft het gebouw grotendeels behouden. Alleen ter plaatse van de commerciële ruimten is de bestaande functie gewijzigd. In het ontwerp is de functiewijziging van kantoren naar winkels bereikt zonder grote constructieve ingrepen.

Een deel van het bestaande stadskantoor is gesloopt. Ook is de bestaande kelder uitgebreid met een nieuwe kelder ten behoeve van de commerciële ruimtes. 

In het ontwerp is rekening gehouden met de uitvoeringsmethodiek. Van de bestaande toestand is door IMd een Revit-model gemaakt, die is geverifieerd  middels Point-clouds. Hiermee zijn  onzekerheden en risico’s van de bestaande constructie in beeld gebracht. Het integraal ontwerp is met BIM uitgewerkt.

 

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten