header image
header image
header image
header image

Renovatie HUF-pand Hoogstraat

Functie Winkelcentra
Omvang ca. 1.450 m2
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever

Provast

Architect

Wessel de Jonge Architecten

Opleverdatum

De renovatie van het beroemde HUF-gebouw is uitgevoerd. Uitgangspunt bij de transformatie tot modern kantoor- en winkelcomplex was het niet aanpassen van de constructie.

HUF, in 1953 ontworpen door Van den Broek & Bakema, is een van de 100 belangrijkste monumenten uit de wederopbouwperiode. Normaal wordt bij hergebruik onderzocht op welke manier de bestaande constructie moet worden aangepast om nieuwe functies mogelijk te maken. Bij het voormalige ‘Schoenenmagazijn HUF’ was het precies andersom. Onderzocht is juist hoe we de huidige eisen voor kantoorgebouwen zo eenvoudig mogelijk konden matchen met de vijftig jaar oude constructie. De bestaande draagkracht van de betonconstructie is maximaal benut door alle bouwkundige voorzieningen erop aan te passen. 

Slechts op enkele plaatsen is de constructie aangepast. Zo is bij de nieuwe entree een zware betonkolom vervangen door een dunnere variant; een ingreep die zowel technisch als financieel mogelijk was door optimaal gebruik te maken van de bestaande, in het werk gestorte constructie.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten