header image
header image
header image

Studentenwoningen Stieltjesweg TU Delft

Functie Woningen
Omvang ca. 30.000 m²
Locatie Delft
Opdrachtgever

Stieltjesweg Ontwikkeling (Leyten, Van Maren) en Bes de blaay en Partners

Architect

RoosRos Architecten

Opleverdatum 2016

De TU Delft is uitgebreid met ruim 700 studentenwoningen en diverse voorzieningen. Het project bestaat deels uit een herbestemming van een voormalig kantoor; deze transformatie betreft 186 niet-zelfstandige units en short-stay-units. Een grote nieuwe studententoren van 75 m hoog biedt plaats aan 525 studentenappartementen. IMd Raadgevende Ingenieurs heeft de constructie ontworpen van het gecombineerde hergebruik- en nieuwbouwproject.

Het Deltares-complex op de TU-campus kwam beschikbaar, omdat het instituut naar een nieuwe locatie is verhuisd. Logische, slimme ingrepen in de bestaande draagstructuur maken dat de herbestemming op een zeer kostenefficiënte manier kon worden gerealiseerd.

De constructie van de nieuwbouwtoren is zo ontworpen, dat het met diverse bouwsystemen gerealiseerd kan worden én dat de appartementen eenvoudig kunnen worden samengevoegd tot grotere, reguliere woningen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van het vastgoed aanzienlijk.

De plint van de nieuwbouw heeft diverse voorzieningen, zoals een: campuswinkel, een klein warenhuis, een koffiecorner, een studentencafé en een medische praktijk.

Foto's: René de Wit

Overige foto’s

Gerelateerde projecten