header image
header image
header image
header image

Winkelcentrum DrieVriendenhof

Functie Hergebruik
Omvang ca. 11.500 m2 winkels, 62 appartementen en 450 parkeerplaatsen
Locatie Dordrecht
Opdrachtgever

TOP Vastgoed / FiMek estate

Architect

Rijnboutt

Opleverdatum

Het project omvat de renovatie van het bestaande tweelaags winkelcentrum DrieVriendenhof om aan te sluiten aan de huidige commerciële inzichten van een winkelcentrum.

Belangrijk aspect hierbij is de aanpassing van de passage, waarbij ter plaatse van de T-splitsing tussen de langs- en dwarspassage een centraal plein is opgenomen. Door het ontwerpen van een slanke minimale staalconstructie in kegelvorm is een ruim atrium ontstaan. Hierbij zijn in de bestaande vloeren vides aangebracht en nieuwe vloeren aangesloten op de staalconstructie van deze kegel.

Tevens omvat het project de nieuwbouw van een aantal winkels en appartementen aan de Sarisgang in Dordrecht nabij het Statenplein. Deze nieuwbouw is geïntegreerd in bestaande bouw, waarbij renovatie heeft plaatsgevonden aan bestaande panden. Om flexibiliteit voor de onderliggende winkels te bewerkstelligen, is gekozen voor Wingvloeren in de appartementen, waarmee grote overspanningen mogelijk zijn geworden en technische voorzieningen in de vloer geïntegreerd kunnen zijn.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten