header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image

Rijksinspectieterminal

Functie Bedrijfsruimten
Omvang ca. 5.000 m2
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Architect

architectenbureau cepezed

Opleverdatum 2018

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de nieuwbouw van de uitbreiding van de Douane Haven Rotterdam locatie Maasvlakte. Voor gebruikers Belastingdienst en Douane is de uitbreiding van deze Rijksinspectieterminal (RIT) erop gericht het toenemende goederenvolume in de Rotterdamse haven het hoofd te bieden.

Op de locatie zijn een tweetal nieuwe bouwvolumes toegevoegd; een Douane Controle Loods (DCL) direct aan de bestaande bebouwing en een separate hal verderop op het terrein voor de huisvesting van een hondentrainingscentrum en een wereldwijd uniek praktijktrainingscentrum.

De Douane Controle Loods heeft tien laad- en losdocks en een ruime interne capaciteit voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden. De hal voor praktijk- en hondentraining heeft over de volle lengte een doorlopende lichtstraat en is gedeeltelijk achter een omringende groene dijk gesitueerd als geluidsbarrière voor de dieren.

Tijdens de uitvoering van het gehele project zijn de bestaande inspectiewerkzaamheden conform de eisen van de Douane op dezelfde wijze doorgegaan.

Foto’s: cepezed | Lucas van der Wee

Overige foto’s

Gerelateerde projecten