header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image
header image

Up Mountain

Functie Woningen
Multifunctionele projecten
Omvang 37.000 m2
Locatie Amstelveen
Opdrachtgever

ASR Vastgoed Ontwikkeling & AM

Architect

Rijnboutt

Opleverdatum 2020

Op het buitenplein in Amstelveen bevindt zich een totaalproject: een warenhuis, een nieuwe parkeergarage en UpMountain: een woongebouw bovenop de nieuwe parkeergarage naast het warenhuis. Up Mountain is als het ware als een bergdorp bovenop de garage gerealiseerd.

Kenmerkend voor het gebouw is de getrapte vorm vanaf de zuidzijde waardoor er royale terrassen zijn ontstaan op het zuiden. Ten behoeve van de flexibiliteit is de constructie van het gebouw separaat van de inbouw ontworpen. Het gebouw is hiermee zeer duurzaam, wijzigingen in de afbouw van het gebouw hebben geen invloed gehad op het casco dat daarmee voor een langere tijd zijn waarde behoud.

De nieuwe parkeergarage is samengesteld uit prefabbeton, gecombineerd met in het werk gestorte beton. De stramienmaat is 10,3 x 15m in verband met het parkeren. Om die reden zijn de onderste twee lagen van UpMountain uitgevoerd als een overgangsconstructie, opgebouwd uit stalenvakwerken die 15m overspannen. Op deze vakwerken is het overige deel van de constructie opgebouwd. De constructie van UpMountain bestaat uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. De stabiliteit wordt gehaald uit de betonnen kern, samen met een aantal verbanden en raamwerken in de gevel.

Meer weten over dit project? Op dinsdag 12 mei 2020 gaven architect Joost Verheus (Rijnboutt) en constructeur Paul Noomen (IMd) een webinar over het architectonisch en constructief ontwerp van UpMountain. Te bekijken via YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Visuals: Rijnboutt / OC Graphics  Foto’s: Stieber Fotografie / Kees Hummel

Overige foto’s

Gerelateerde projecten