header image
header image
header image

Koedood Dieselservice

Functie Bedrijfsruimten
Omvang ca. 4.000 m2
Locatie Hendrik-Ido-Ambacht
Opdrachtgever

Koedood Dieselservice

Architect

RoosRos Architecten

Opleverdatum 2019

 

Het nieuwe complex voor Koedood Dieselservice, distributeur van scheepsmotoren, omvat drie bouwdelen: twee bedrijfshallen en een kantoorruimte. Op de eerste verdieping zal ook een deel als showroom worden ingericht.

Het complex bestaat uit twee bouwlagen, waarbij de verdiepingsvloer uitkraagt over de begane grond. In de afgeronde gevel zijn de dragende kolommen geïntegreerd. De afgeronde gevel van het kantoor is een eyecatcher en maakt dit een bijzondere bedrijfsruimte.

In de productiehal zijn slecht enkele kolommen geplaatst, waardoor een grote vrij indeelbare ruimte ontstaat. In de vloerconstructie is rekening gehouden met veel mogelijke werkzaamheden in de productiehal, zoals: de opslag van zware goederen, het verplaatsen van deze zware goederen en de motoren middels heftrucks en het laden- en lossen van vrachtwagens. Ook de gebouwhoogte is hierop afgestemd. Voor het transport van de motoren zijn tevens kranen in de productiehal aangebracht. Achter de productiehal is een tweede hal geplaatst. Ook deze hal is opgebouwd uit een staalconstructie waarbij rekening is gehouden met een grote vrije indeelbaarheid.

Vroeg in het ontwerpproces is besloten om het nieuwe pand op duurzame wijze te ontwikkelen. Om die duurzame factor handig te implementeren en meetbaar te maken is gekozen voor een duurzaamheidscertificering conform BREEAM-NL. Onder begeleiding van een expert verwerken alle belanghebbenden de verschillende duurzame kenmerken van het ontwerp.

 

Foto's: RoosRos Architecten

Overige foto’s

Gerelateerde projecten