header image
header image
header image

Noorder Arcade

Functie Winkelcentra
Omvang ca. 40.500 m2
Locatie Alkmaar
Opdrachtgever

AM RED

Architect

BSA Wim de Bruijn

Opleverdatum Fase 1: 2014; fase 2: 2015; fase 3: 2016

 

Het winkelcentrum Noorder Arcade in Almaar ondergaat in drie fases een grote metamorfose om het aantrekkelijker en bezoekersvriendelijker te maken. Het gebouw is veel ruimtelijker geworden door een goede indeling van de nieuwe winkelruimtes, het aanpassen van vloerdelen, het atrium met de verdiepingshoge interactieve reclamezuilen en de renovatie van de glaskap. Ten behoeve van de verbouwing zijn diverse constructieve ingrepen uitgevoerd. Zo zijn er ten behoeve van de nieuwe vide vloerdelen gesloopt waarbij de kolommen van de woningen over meerdere lagen ongesteund zijn. In de derde fase is naast de renovatie ook een deel nieuwbouw voorzien ten behoeve van de uitbreiding van het winkelcentrum.

Bovenop het winkelcentrum bevinden zich woningen. Er worden geen ingrepen gedaan aan de woningen en deze blijven tijdens de uitvoering bewoond.

Naast het definitieve constructieve ontwerp heeft IMd de gehele uitvoering begeleid door het maken van stempelplannen, faseringsplannen en tijdelijke voorzieningen.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten