header image
header image
header image
header image

School De Avenir - Avignonlaan

Functie Hergebruik
Scholen
Omvang 7.040 m2
Locatie Eindhoven
Opdrachtgever

Dura Vermeer Bouw Zuid B.V. / Aloysius Stichting

Architect

RoosRos Architecten

Opleverdatum 2021

 

Op de locatie van een scholencomplex met meerdere gebouwen is voor de Aloysius Stichting voor hun specifieke doelgroep nieuwbouw voor een school met circa 600 leerlingen gerealiseerd ten behoeve van SO De Rungraaf en VSO De Korenaer.

Hiervoor zijn de bestaande schoolgebouwen (m.u.v. de gymzalen) gesloopt. 
Aangezien de gemeente Eindhoven een hoge ambitie voor duurzaamheid had voorgeschreven in de tenderfase, is in nauwe samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs ervoor gekozen om het staalskelet uit de bestaande schoolgebouwen zoveel mogelijk als donorstaal te hergebruiken. Hiervoor ontdekte IMd Raadgevende Ingenieurs dat dit het beste kon met het hergebruik van de vele bestaande stalen liggers als nieuwe kolommen.

Alle partijen vanuit de tender hebben in de kortst mogelijke tijd in bouwteamverband het ontwerp en de daadwerkelijke start van de uitvoering binnen de gestelde financiële randvoorwaarde gerealiseerd.

Vanwege een snelle bouw- en voorbereidingstijd is gekozen voor dragend kalkzandsteen in de gevels en een staalskelet met geïntegreerde stalen liggers in de gangzone en kanaalplaatvloeren. De begane grondvloer is hierdoor ook in het werk gestort.

Foto's Daniel Verkijk (gerealiseerd) / IMd Raadgevende Ingenieurs (bouw)

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten