header image

Winkelcentrum Wijkerbaan

Functie Winkelcentra
Omvang ca. 10.000 m2
Locatie Beverwijk
Opdrachtgever

WEBSCON

Architect

K3H Architecten

Opleverdatum

Het plan omvat de herontwikkeling van het winkelcentrum Wijkerbaan. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit de sloop van de éénlaagse oostelijke winkelstrook en herbouw hiervan. Tevens wordt het winkelgebied overkapt waardoor er een overdekte passage ontstaat. Aan de noordzijde wordt een nieuwe supermarkt gebouwd. Op het dak van de supermarkt wordt een parkeerdek gerealiseerd.

De draagconstructie van de winkelstrook en de supermarkt bestaat uit een staalconstructie waarop kanaalplaten worden opgelegd. Voor de middenliggers worden hoedliggers toegepast zodat een vlakke constructie ontstaat. Bij een op deze wijze opgebouwde constructie ondervindt het leidingverloop geen hinder van de constructieonderdelen.

De passage bestaat uit een staalconstructie waarin glaskappen en rookluiken worden opgenomen. Het resterende dak wordt dicht gelegd met stalen dakplaten. Aan de oostzijde wordt de staalconstructie van de passage opgelegd op de nieuw te bouwen winkels en op de tegenoverliggende zijde op de reeds bestaande winkels.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten