header image
header image
header image
header image

Schmidt Zeevis

Functie Bedrijfsruimten
Omvang ca. 8.000 m²
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever

Schmidt Zeevis Rotterdam bv

Architect

Alsemgeest Design & Build i.s.m. M.M. Hoogendoorn ontwerp en Bouwburo

Opleverdatum 2015

De nieuwbouw van een bedrijfspand voor Schmidt Zeevis Rotterdam B.V zal beschikken over een vrieshuis, een verwerkingshal, een expeditieruimte, kantoren, een inpakafdeling en een winkel op de begane grond. Op de 1e verdieping komen opslagruimtes en kantoren. Aan de Noord-Oost kant en de Zuid-Oost hoek is de gevel in de vorm van een schip ontworpen, die ook boven de bedrijfshal uitsteekt. Ter hoogte van de 2e verdiepingsvloer, worden in het schip extra kantoorruimtes gemaakt.

Het project wordt gerealiseerd op een opvallende locatie direct aan de A20 bij bedrijventerrein Spaanse Polder in Rotterdam.

Op initiatief van IMd is besloten de bedrijfshal als een “perrongebouw” te ontwerpen, waardoor er geen laad- en loskuilen nodig zijn en daardoor ook geen onderheide betonvloer. De bedrijfsvloer wordt geprefabriceerd uitgevoerd om te voorkomen dat extra maatregelen moeten worden getroffen om de vloer op hoogte in het werk te storten.

In verband met een grote mate van vrije indeelbaarheid van de bedrijfshal en de kantoorruimten is de hoofddraagconstructie opgebouwd uit prefab kolommen en balken met een grote stramienmaat. De stabiliteit van het gebouw wordt verzorgd door de betonkolommen aan de onderzijde momentvast te verbinden met de fundering.

Direct aan de bedrijfshal is een vrieshuis ontworpen met een hoge vloerbelasting zodat ruim 2000 pallets in het vrieshuis kunnen staan. De hoge hal is opgebouwd uit een lichte staalconstructie met een dak van vakwerkspanten die ruim 25m vrij overspannen.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten