header image
header image
header image

Gemeentehuis Leiderdorp

Functie Kantoren
Omvang ca. 6.960 m2
Locatie Leiderdorp
Opdrachtgever

Dura Vermeer Vastgoed

Architect

VVKH Architecten

Opleverdatum

Met een integraal ontwerp is dit project middels een prijsvraag gewonnen. Technische aspecten, architectuur en duurzaamheid zijn volledig geïntegreerd.

Stalen kolommen met doorgaande geïntegreerde stalen hoedliggers vormen samen met de prefab vloerelementen de hoofddraagconstructie. De voorgespannen prefab vloerelementen kunnen gemakkelijk grote overspanningen realiseren, zodat er geen kolommen in de kantoorruimten gesitueerd zijn.

De prefab vloerelementen op de eerste verdieping zijn afgestemd op integratie met de benodigde installaties. De zogenaamde Wing vloer is een combinatie tussen een breedplaatvloer met een kanaalplaatvloer. Ter plaatse van de Wing 400 is 270 mm hoogte beschikbaar om de leidingen evenwijdig aan de overspanningsrichting in de vloer te integreren. Door boven deze vloerdelen een computervloer aan te brengen, zijn de installaties altijd vanaf vloerniveau te bereiken en aan te passen. Deze leidingen worden gevoed door een hoofdleiding opgenomen in de koof rondom het atrium. Beide vloertypen zijn voorzien van registers ten behoeve van de betonkernactivering.

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten