header image
header image
header image
header image

Sportpark Harga

Functie Cultuur / uitgaan / sport
Omvang ca. 2.900 m2
Locatie Schiedam
Opdrachtgever

Gemeente Schiedam

Architect

MoederscheimMoonen Architects

Opleverdatum 2019

 

Op sportpark Harga worden twee multifunctionele verenigingsgebouwen gevestigd en wordt een geheel nieuw terrein met diverse sportvelden aangelegd. In de huidige situatie zijn er op het sportpark reeds twee voetbalverenigingen gevestigd; SVV en HBSS. Deze voetbalverenigingen krijgen op het nieuwe sportpark een gezamenlijk gebouw.

Het tweelaagse SVV-HBSS gebouw krijgt over de gehele hoogte van de eerste verdieping rondom een talud. Voor het clubgebouw is een constructief ontwerp gemaakt bestaande uit een staalskelet met kanaalplaten. De liggers zijn geïntegreerd zodat de installaties vrij indeelbaar kunnen worden aangebracht.

De omni-vereniging Hermes-DVS (voetbal, cricket, squash en rugby) wordt op het park ondergebracht in een multifunctioneel gebouw. Dit gebouw krijgt ook een gezondheidscentrum. Ook voor dit clubgebouw is een constructief ontwerp gemaakt bestaande uit een staalskelet met kanaalplaten. De liggers zijn geïntegreerd zodat de installaties vrij indeelbaar kunnen worden aangebracht. De luifels zijn ontworpen middels een staalconstructie en stalen dakplaten.

Visuals: MoederscheimMoonen Architects

Overige foto’s

Gerelateerde projecten