header image
header image
header image
header image
header image
header image

Parkeergarage Wega.punt Den Haag

Functie Hergebruik
Kantoren
Omvang 16.000 m2
Locatie Den Haag
Opdrachtgever

Politie

Architect

architectenbureau cepezed

Opleverdatum 2023

In het voormalige pand van de politieacademie aan de Wegastraat komt de parkeergarage voor het nabijgelegen Eenheidsbureau Politie Den Haag. Parkeergarage Wega.punt Den Haag, dat plaats biedt aan 400 parkeerplaatsen en bedrijfsruimtes in de plint, waaronder een servicepunt voor het ophalen van pakketbestellingen, is meer dan een herbestemmingsproject. In het ontwerp is rekening gehouden met omkeerbare herbestemming. In de toekomst kan het 16.000 m2 tellende gebouw met een aantal eenvoudige aanpassingen namelijk weer worden teruggetransformeerd naar kantoorgebouw.

In eerste instantie was het idee binnen het ontwerpteam met architectenbureau cepezed om alleen de bestaande kelder te hergebruiken als fundering voor een nieuwe parkeergarage. Tijdens het ontwerpproces ontstond echter het idee om het hele bestaande kantoorgebouw te hergebruiken, strippen en transformeren naar een parkeergebouw.

De open ruimtes zijn gevuld met een demontabele staalconstructies en lichte vloeren en op enkele plekken stalen roostervloeren in de hellingbanen. Deze toegevoegde constructie van de hellingbanen kan er later ook weer uit, zodat het gebouw weer heel eenvoudig kan worden teruggetransformeerd, ofwel omkeerbaar kan worden herbestemd, naar kantoorgebouw.

 

Impressies: architectenbureau cepezed

Overige foto’s

Gerelateerde projecten