header image
header image
header image

Nieuwbouw GMB Dodewaard

Functie Kantoren
Omvang -
Locatie Dodewaard
Opdrachtgever

GMB Onroerend Goed B.V.

Architect

ARCOM

Opleverdatum -

GMB, specialist in waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw & infra, realiseert in Dodewaard een nieuwe huisvesting. Deze ontwikkeling omvat het nieuwe hoofdkantoor en drie bedrijfsgebouwen geïntegreerd in een groen terrein.

De constructie is ontworpen als een gelamineerd houtskelet van kolommen en liggers en houten kanaalplaatvloeren, waarin de installaties geïntegreerd in het zicht komen. Naast het optimaliseren van de milieu impact heeft dit ook op de gezondheid van de medewerkers een positief effect. De spandraden aan de gevel die het mogelijk maakt voor planten om omhoog te groeien, wordt het groene en duurzame karakter van het gebouw benadrukt. Door in het ontwerp al rekening te houden met eventuele uitbreidingen is het gebouw ook toekomstbestendig.

De drie bijbehorende bedrijfshallen bestaan uit een stalen constructie met een in het werk gestorte betonvloer. De hallen zijn geïntegreerd in het terrein doordat er aan één zijde een talud aanwezig is en deze deels een grondkerende functie hebben.

Visualisaties: ARCOM 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten