header image
header image
header image
header image

Vertical

Functie Hoogbouw
Woningen
Omvang -
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever

Heijmans

Architect

NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten

Opleverdatum 2023

In Amsterdam Sloterdijk zijn twee geschakelde torens ontworpen door een combinatie van vijf architectenbureaus. Deze ontwikkeling is onderdeel van een grootschalige herontwikkeling van het gebied rond station Amsterdam Sloterdijk. Vertical kenmerkt zich door de tuinen die op elke woonlaag terugkomen en het diverse programma aan appartementen en faciliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld grondgebonden woningen, tuinlofts en XXL appartementen. In totaal zijn het 168 woningen.

De tuinen van de hoge toren zijn gerealiseerd door uitkragende plantenbakken van prefab beton op elke verdieping toe te passen. Vanwege het grote gewicht van deze bakken zijn de vervormingen van de vloerranden goed in kaart gebracht en ten gunste van een goede bouwkundige detaillering van de gevels en de binnenafwerking.

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft ervoor gezorgd dat er met dit diverse programma en verscheidenheid aan architecten een heldere, logische constructie en zo een goede overgang tussen de ontwerpen is.

Visuals: WAX

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten