header image
header image
header image

Nieuwbouw M.M. Boldingh, de Populier en Onno Dak

Functie Scholen
Omvang 6.500 m2
Locatie Den Haag
Opdrachtgever

Giesbers B.V.

Architect

Spring Architecten

Opleverdatum 2017

 

In opdracht van Giesbers B.V.  is door IMd een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de nieuwbouw van de MM Boldingh, de Populier en Onno Dak school te Den Haag. Een multifunctioneel gebouw waarin een basisschool, kinderopvang en voortgezet onderwijs zijn gehuisvest.

Het door Spring architecten ontworpen plan omvat de nieuwbouw van de school met drie bouwlagen en een kelder.

De constructie van het gebouw bestaat in hoofdlijnen uit vier rechte draaglijnen. Tussen die draaglijnen worden de vloeren uitgevoerd in kanaalplaten met een druklaag. De draaglijnen zelf zijn grotendeels opgebouwd uit geïntegreerde liggers en kolommen. De dragende gevels zijn uitgevoerd in kalkzandsteen en prefab beton.

De stramienlijnen zijn zodanig opgezet dat met kanaalplaten een efficiënte vloeroverspanning gerealiseerd kan worden. Door de kolommen een geringe hart op hart afstand te geven, kan het staal slank gedimensioneerd worden. Tevens levert de kolomstructuur een grote vrije indeelbaarheid van het gebouw. Ter plaatse van de sportzaal waar de draaglijn een grote overspanning heeft wordt een verdiepingshoog vakwerk toegepast. Bovenstaande draagt bij aan een duurzame constructie. 

Foto's: Spring architecten

Overige foto’s

Gerelateerde projecten