header image
header image
header image

Bolidt Experience & Innovation Center

Functie Bedrijfsruimten
Omvang ca. 7.500 m²
Locatie Hendrik-Ido-Ambacht
Opdrachtgever

Bolidt

Architect

Ontwerp: Lüchinger Architects / Technisch ontwerp: RoosRos Architecten / Exhibition architect: Kossmann.dejong.

Opleverdatum 2018

Het Bolidt Experience & Innovation Center is een nieuw ontwikkelings- en experiencecentrum. Dit drielaagse pand bevat een laboratorium, exporuimte, opslag en een dakterras boven de kolomvrije exporuimte.

Het gebouw heeft een aantal constructieve bijzonderheden. Grote kolomvrije ruimten zijn gerealiseerd met een snel bouwsysteem. Door IMd is vanaf het begin actief geadviseerd om de hoofddraagconstructie economisch in het bouwkundig ontwerp te integreren. Door een heldere structuur in de plattegrond is een overzichtelijke staalconstructie ontworpen, die bijdraagt aan de vormentaal van het ontwerp.

Bij de beeldbepalende luifel en het dak van de Experience ruimte, is samen met Lüchinger Architects gezocht naar een optimale integratie tussen beeld en draagconstructie.

De productiehal is bestemd voor het prefab product van Bolidt genaamd “Esthec”, waarin naast de productie van de prefab elementen de elementen ook worden opgeslagen. Door grote kolomvrije ruimte kunnen de verrijdbare stellingen met pallets een grote opslagcapaciteit waarborgen.

Visuals: Lüchinger Architects

 

Overige foto’s

Gerelateerde projecten