header image
header image
header image

Life in the Woods

Functie Woningen
Omvang 11 appartementen met parkeergarage en 27 vrijstaande en geschakelde woningen
Locatie Zeist
Opdrachtgever

Synchroon i.s.m. ERA Contour

Architect

MIX architectuur

Opleverdatum eind 2015

 

IMd Raadgevende Ingenieurs is als hoofdconstructeur betrokken bij de nieuwbouw en ontwikkeling van het deelplan “Life in the Woods” als onderdeel van de ontwikkeling van de wijk Kerckebosch in Zeist.

Het project bevat een 4-laags appartementencomplex met 11 appartementen en parkeergarage en 4 woonclusters van vrijstaande en geschakelde woningen van in totaal 27 woningen.

Het project kenmerkt zich door de bosrijke omgeving en de door aansluitende architectuur.

Het appartementencomplex is constructief opgebouwd uit een betoncasco bestaande uit betonwanden en breedplaatvloeren. Aandachtpunten zijn hierbij de grote uitkragende balkons. Door toepassing van een uitvullaag op de vloeren middels schuimbeton kon voldoende hoogteverschil worden gecreëerd tussen de appartementenvloeren en de balkons. Hierdoor is het doorstorten van de vloeren mogelijk geworden wat dure en lastige te creëren koudebrug-onderbrekingen overbodig maakt.

De woningen zijn constructief opgebouwd uit een traditioneel systeem van breedplaatvloeren en dragende kalkzandsteen wanden. Door slim in te springen op de in het terrein aanwezige hoogteverschillen is het mogelijk om met kleine ingrepen de woningen te funderen middels een fundering op “staal”, wat een aanzienlijke kosten besparing oplevert.

Door een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever, adviseurs en aannemer is de aanvraag van de omgevingsvergunning vlot verlopen. In maart 2015 is gestart met de bouw van de eerste 14 grondgebonden woningen. Vanuit het basisontwerp zijn de woningen op maat en naar wens van de toekomstige bewoners stuk voor stuk uitgewerkt. Hierdoor kent geen enkele woning zijn gelijke.

Overige foto’s

Gerelateerde projecten