header image
header image
header image
header image

BioPartner 5

Functie Hergebruik
Kennisinstellingen
Kantoren
Omvang 6.200 m²
Locatie Oegstgeest
Opdrachtgever

BioPartner Center Leiden

Architect

Popma ter Steege

Opleverdatum 2021

In opdracht van BioPartner, de succesvolle incubatororganisatie op het Leiden Bio Science Park, is een 6.200 m² groot multifunctioneel centrum ontwikkeld met kantoren, laboratoria en ontmoetingsruimte.

Het is de eerste grootschalige toepassing van het door IMd Raadgevende Ingenieurs zelf ontwikkelde donorskeletprincipe: twee derde van de staalconstructie (165.000 kilogram) bestaat uit hergebruikt constructiestaal, geoogst uit een nabij gelegen laboratoriumgebouw. De constructie is bovendien zodanig ontworpen dat deze eenvoudig is te demonteren aan het einde van de levensduur. Dit is mogelijk dankzij onder meer boutverbindingen en een slimme detaillering voor de oplegging van de kanaalplaatvloeren. Zo is een dubbel-duurzaam project gerealiseerd, het eerste in Nederland opgeleverde ‘Paris Proof’ gebouw.


Overige adviseurs: Deerns Nederland (installaties, duurzaamheid en bouwfysica) / Stone 22 (projectmanagement) / IGG bouweconomie (bouwkosten) / Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten (landschapsontwerp)

Overige foto’s

Gerelateerde projecten