header image

Combinatie hergebruik-nieuwbouw op TU Delft-campus

Dinsdag 1 oktober 2013

De TU Delft wordt uitgebreid met 665 studentenwoningen en diverse voorzieningen. Daartoe heeft de gemeente onlangs een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Bes de Blaay & Partners. De woningen komen op de plek van het huidige complex van Deltares, dat voor het grootste deel behouden blijft. IMd ontwerpt de constructie van het gecombineerde hergebruik- en nieuwbouwproject.

Het Deltares-complex op de TU-campus komt beschikbaar omdat het instituut naar een nieuwe locatie verhuist. In totaal 161 niet-zelfstandige units en short-stay units krijgen een plek in de bestaande gebouwen. Logische, slimme ingrepen in de bestaande draagstructuur maken dat het ontwerp van RoosRos Architecten op een heel kostenefficiënte manier kan worden gerealiseerd.

Een circa zeventig meter hoge nieuwbouw-toren, ook van de hand van RoosRos, biedt plaats aan 504 zelfstandige studentenappartementen. De constructie daarvan is zó ontworpen dat het met diverse bouwsystemen gerealiseerd kan worden én dat de appartementen eenvoudig kunnen worden samengevoegd tot grotere, reguliere woningen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van het vastgoed aanzienlijk.

In de plint van de nieuwbouw komen diverse voorzieningen, zoals een campuswinkel, een klein warenhuis, een koffiecorner, een studentencafé en een medische praktijk. Bes de Blaay & Partners geeft daarmee heel bewust een functionele en kwalitatieve impuls aan de mono-functionele TU-campus waar dit soort faciliteiten nu nog ontbreken.

Het is de bedoeling dat het project in het derde kwartaal van 2015 wordt opgeleverd.

Overige foto’s

Overige berichten