
De Tornado en de rol van IMd: Tickets verkrijgbaar voor de opening van Fenix
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
YES!Delft Labs is 8 september 2016 officieel geopend. De nieuwbouw biedt ruimte aan kantoren en laboratoria. IMd Raadgevende Ingenieurs is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie.
TU Delft heeft zich als doel gesteld om ondernemerschap en ontwikkeling te stimuleren. Het succes van YES!Delft en de behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups in de regio waren redenen voor de universiteit om uit te breiden met een nieuw pand. Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft Labs ook laboratoriumruimte biedt. Naast hoogwaardige kantoorruimte biedt het pand laboratoriumruimte, geschikt voor onderzoek op ML1 en ML2 niveau, en gemeenschappelijke lab faciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur.
Bijzonder aan het project is de grote mate van flexibiliteit in het gebouw om functies onderling uit te wisselen. Hierbij kan ook ingespeeld worden op de groei van jonge bedrijven in het pand. IMd heeft een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan deze flexibiliteit, door samen met diverse partijen een vloersysteem te bedenken waarbij de installaties geïntegreerd zijn in de vloerconstructie. Naast de grote flexibiliteit van dit systeem, zorgt deze oplossing voor een beperkte verdiepingshoogte hetgeen de nodige kostenbesparing oplevert.
TU Delft realiseert YES!Delft Labs met steun van de Gemeente Delft, de Provincie Zuid-Holland en de Europese Unie. Het is een van de projecten uit het investeringsprogramma Economische Agenda Zuidvleugel. Het ontwerp en de bouw wordt gerealiseerd door Cordeel Nederland BV in samenwerking met architectenbureau cepezed.
Nieuw museum vanaf 16 mei open voor publiek
Een goed onderkomen bieden aan de grote stoom asielzoekers is een belangrijke maatschappelijke uitdaging. Er is nu een bouwconcept ontwikkeld waarmee eenvoudig een tijdelijk thuis kan worden gecreëerd: Mobaco-a.
Sinds 1 juli 2024 zijn eigenaren van grote, publiek toegankelijke gebouwen wettelijk verplicht een periodieke keuring van de constructieve veiligheid uit te voeren volgens de NTA 8790. Maar wat houdt deze NTA nou precies in? Voor welk type gebouwen geldt deze verplichting? Op welke manier en door welke partij moet de periodieke beoordeling uitgevoerd worden? Vóór wanneer en hoe vaak? Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 6 maart beantwoorden we al deze vragen én meer!