header image

Hoge score IMd bij BIM-Quickscan TNO

Donderdag 18 november 2010

BIM voorkomt dubbel werk bij architecten en constructeurs, versnelt het bouwproces en zorgt voor betere afstemming en communicatie. Dat zegt ir. Pim Peters, directeur IMd Raadgevende Ingenieurs, naar aanleiding van de BIM-Quickscan van TNO die het bureau heeft laten uitvoeren door BIM-Intelligence.

Voor de TNO BIM-Quickscan is IMd doorgelicht op de onderwerpen organisatie & management, mentaliteit & cultuur, informatiestructuur & informatiestromen en techniek & toepassingen binnen het bureau. De scores waren zeer hoog, namelijk respectievelijk 94%, 86% en 76%. Alleen techniek & toepassingen scoorde lager (45%) omdat IMd – bewust – met een beperkt aantal BIM-programma’s werkt.

De afgelopen jaren heeft IMd een aantal concrete BIM-stappen gezet. Zo is met verscheidene architecten een intensief samenwerkingstraject gestart. Daarin wordt daadwerkelijk samen in één bouwinformatiemodel gewerkt. Volgens Peters bevestigt de samenwerking de theoretische voordelen – betere afstemming tussen bouwkundige en constructieve informatie en versnelling van het proces.

"Voor de constructeur zit de waarde van BIM vooral in het voorkomen van dubbel werk. Er wordt namelijk altijd met de laatste gegevens gewerkt; de wijzigingen zijn meteen duidelijk, er hoeft niet naar te worden gezocht, zoals nu vaak het geval is. Ook is er bij de uitwerking minder overleg nodig. BIM biedt de mogelijkheid om in de huidige concurrerende markt toch heel goede kwaliteit te blijven leveren voor een scherpe prijs."

Voor het volledige artikel verwijzen wij u naar het Nationaal BIM-platform.

Overige foto’s

Overige berichten