header image

Koninklijk bezoek Circulair Centrum Heerde

Maandag 5 februari 2024

Op 19 december vorig jaar bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima demontagebedrijf Lagemaat en het Circulair Kenniscentrum Heerde. Het werkbezoek stond in het teken van circulair bouwen. De koningin bezocht het tasveld waar de geoogste materialen voor het kenniscentrum staan opgeslagen. Ze bleek inhoudelijk erg goed op de hoogte en vroeg naar wat de rol van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid kan zijn om de groei van de circulaire bouweconomie te bevorderen.

 

Circulair Kenniscentrum Heerde is een ontwikkeling van Lagemaat, dat nauw samenwerkt met cepezed en IMd Raadgevende Ingenieurs. De bouwstenen voor dit project zijn afkomstig van het gedemonteerde gebouw Prinsenhof in Arnhem. IMd is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp en het onderzoek naar de constructieve capaciteit van de hergebruikte betonnen constructie-elementen.

 

ReCreate

Het kenniscentrum is een bijzonder en omvangrijk pilotproject en onderdeel van het internationale onderzoeksproject ReCreate. In dit project wordt in een consortium van acht landen onderzoek gedaan en kennis uitgewisseld over het hergebruik van prefab betonconstructies.

 

Foto: Hare Majesteit Koningin Máxima in gesprek met onder meer Menno Rubbens, projectontwikkelaar en directeur cepezedprojects, en Gerd-Jan Jongerman, directeur Lagemaat Heerde (foto: met dank aan Lagemaat bv).

Overige berichten