header image

Nieuwe beelden van de Tornado van FENIX

Maandag 11 december 2023

De bouw van FENIX, het eerste museum ter wereld dat migratie door middel van hedendaagse kunst presenteert, is in volle gang. FENIX is gevestigd in een historische havenloods aan de Maas in Rotterdam, die op moderne wijze wordt getransformeerd tot museum. De blikvanger van het project is de Tornado: een trap, kunstwerk en beleving in één. Deze wervelt vanaf de begane grond van de industriële loods naar een uitkijkpunt boven het dak, op 24 m hoogte, en tekent daarmee een nieuwe skyline van Rotterdam.

De staalconstructie van de Tornado, een spaceframe van ronde buizen, is inmiddels geplaatst en afgewerkt met roestvaststalen bekleding. De nieuwe visualisaties in dit bericht, gemaakt door het internationaal gerenommeerde Chinese MAD Architects, laten goed zien hoe spectaculair de Tornado wordt. De plaatsing van het uitkijkplatform staat gepland in de zomer van 2024. FENIX opent in het voorjaar van 2025.

Lees meer over de constructie van het project FENIX op onze website.Projectpartners: Droom en Daad, MAD Architects, EGM architecten, bureau Polderman, IMd Raadgevende Ingenieurs, CSM, CIG

Visualisaties: FENIX, Artist impressie van MAD Architects

Overige foto’s

Overige berichten