header image

Samen werken aan onderwijsgebouwen

Maandag 10 juli 2023

IMd Raadgevende Ingenieurs en architectenbureau cepezed werken op dit moment samen aan maar liefst drie bijzondere onderwijsgebouwen. InHolland Amsterdam Sluisbuurt is al in uitvoering, door Visser & Smit Bouw. Nicolaes Tulphuis (Hogeschool van Amsterdam) en Onderwijslocatie Laan op Zuid in Rotterdam bevinden zich in de ontwerpfase. Omdat we ons realiseren heel vaak prettig samen werken, en omdat we nog niet hadden gevierd dat we de tender hadden gewonnen voor OWL Laan op Zuid, besloten we in juni met de drie ontwerpteams van deze projecten samen op educatieve excursie te gaan.

Educatieve excursie

We bezochten InHolland Amsterdam Sluisbuurt. De constructie is helder leesbaar en opgebouwd uit stalen kolommen, vakwerken, kanaalplaatvloeren en kernen in prefab beton. Bijzonder is het grote atrium, dat nu nog volstaat met een imposante steiger, maar straks zorgt voor veel daglicht dat tot diep in het gebouw binnenkomt op de lager gelegen verdiepingen, veel zichtlijnen en een ruimtelijke beleving van het gebouw (zie foto en 3D-visualisaties). 

Van elkaar leren

IMd ontwerpt graag al vroeg in het ontwerp mee. Dat proces loopt met architectenbureau cepezed al bij heel veel projecten soepel en plezierig. Toch helpt zo’n educatieve excursie om elkaar nog beter te leren kennen en van elkaar te leren. We gaan nog meer live overleggen en schetssessies houden, we gaan nog meer en eerder in BIM ontwerpen en we gaan regelmatiger bij elkaar op kantoor werken. Een punt waarover de meningen nog verdeeld zijn, is bij wie de koffie het beste smaakt… Wij vinden die van ons in elk geval van hoge kwaliteit!

 

Foto's en visualisaties: IMd Raadgevende Ingenieurs

Overige foto’s

Overige berichten