header image

Spectaculaire showcase in atrium hoofdkantoor Asics

Woensdag 25 april 2018

In Hoofddorp op kantorenpark Beukenhorst-Zuid wordt het nieuwe hoofdkantoor van sport- en lifestylemerk Asics gerealiseerd. Bijzonder aan het kantoor is ‘Asics World’; een showcase in een spectaculair atrium als hart van het gebouw. Gisteren was de feestelijke viering van het hoogste punt van het hoofdkantoor.

De nieuwbouw voor Asics hoofdkantoor EMEA & Benelux wordt een state-of-the-art kantoorgebouw van vier bouwlagen en is gesitueerd op een half verdiepte parkeerlaag.

Asics World is de eyecatcher van het gebouw. Hier worden verschillende merken van Asics gepresenteerd in een vierlaagse showcase. De showcase bestaat uit willekeurig gestapelde volumes met dragende vakwerken. De volumes zijn ten opzichte van elkaar gedraaid gestapeld en dragen middels dragende vakwerken in de gevel hun belasting af op een overgangsplaat op de begane grondvloer. Een overgangsplaat was hier benodigd om de kolomstelling gunstig uit te laten komen ten opzichte van de parkeervakken en rijbanen. De indrukwekkende showcase is eigenlijk een gebouw in een gebouw.

Gezondheid en duurzaamheid staan bij Asics hoog in het vaandel. Het gebouw zal daarom WELL en LEED Gold gecertificeerd gaan worden. Ook binnen de constructie is er aandacht voor duurzaamheid.

De verwachte oplevering van het gebouw zal plaatsvinden in de tweede helft van 2018. Het hoofdkantoor wordt gerealiseerd in opdracht van RED Company. IMd werkt als hoofdconstructeur samen met architectenbureau Powerhouse Company en projectmanagementbureau DVP.

Visuals: WAX

Foto’s: Ossip van Duivenbode

Overige foto’s

Overige berichten